top of page

Camera Boierului

Este cea mai râvnită dintre camerele conacului nostru și însăși locul unde șade boierul, cel care după multe zile de trudă își poate găsi liniștea și relaxarea într-un loc elegant, rafinat și plin de personalitate.
 
De la biroul camerei se vede întreaga moșie, iar cei care sunt destinați pentru lucruri mărețe își pot ticlui în tihnă planurile pentru vremurile ce vor urma. Pe meleagurile noastre s-au născut mulți oameni de caracter puternic, iar în această camera le-ar fi plăcut cu siguranță să stea, să cugeteze și să se bucure de frumusețile alese ale locului, în timp ce își savurează succesul personal.

IMG_4642_edited.jpg

Camera Scriitorilor

Pe aceste meleaguri, în perioada interbelică, au fost atrași de izvoarele locului scriitori recunoscuți, precum: Alexandru Odobescu, George Coșbuc, Ioan Slavici, Nicolae Iorga sau Ion Luca Caragiale.

Camera Scriitorilor este lăcașul creativității din Conacul Sanct Gurgh, fiind locul în care îți găsești inspirația când vrei să creezi singur sub clar de lună sau în mijlocul naturii vii de care Sângeorzul se bucură. Este un cuibușor în care poți să auzi în tihnă cântecul păsărilor și să te lași pătruns de creativitatea de a-ți scrie propria poveste, călcând pe urmele scriitorilor. Toate într-un decor liniștit, rustic și sobru, tocmai bun pentru mințile luminate.

IMG_4690_edited.jpg
IMG_4690.jpg

Camera Tâmplarului

Ca orice conac care se respectă, conacul Sanct Gurch are camera Tâmplarului, un loc aproape sacru în care tâmplarul iscusit al locului poate făuri piese de mobilier care înnobilează conacul. Un element central al acestei camere este șaităul – masa de lucru a tâmplarului, care este integrată în decor împreună cu elemente de mobilier modern și piese de artă contemporană, dar și tradiționale.

 

Cei care aleg să înnopteze în această cameră pot să admire masa de muncă a celui ce a trudit pentru frumusețea conacului. Mai mult, să se lase ademeniți de atmosfera aproape mistică și nobilă a unui atelier în care omul muncitor sfințește locul. Indiferent de timpuri.

IMG_4681_edited.jpg

Camera Hebe

Camera Hebe este considerată o oază de liniște și pace pentru drumețul care îi pășește pragul. Această încăpere este inspirată din mitologia zeiței Hebe, care era ocrotitoarea orașului stațiune Sângeorz-Băi  și era cunoscută pentru tinerețea și frumusețea sa uimitoare.

 Decorul camerei pune în evidență elemente atribuite apelor minerale aflate pe teritoriul Sângeorzului, care au scopul de a trata și curăța gândurile supărătoare ale vizitatorilor. Este încăperea unde te vei simți revigorat și nu vei putea să nu te bucuri de moment, lăsându-te purtat de valurile tinereții veșnice, fără griji.

IMG_4681.jpg
IMG_4297_edited.jpg

Camera Domnișoarelor

Nu există conac care se respectă și nu are un loc dedicat pentru cele ce înfrumusețează inima locurilor. Domnițele de pe aceste meleaguri au avut mereu un farmec aparte pe care am dorit să îl imortalizăm printre zidurile conacului nostru boieresc.

Camera Domnișoarelor este o cameră a bunului gust și a simplității. Culorile pale ce o decorează îți oferă prospețimea și frumusețea necesară pentru a te simți ca într-un basm. Este locul tău în care te poți simți în siguranță și împuternicită să îți croșetezi singură destinul.

IMG_4653-HDR_edited.jpg

Camera Tradițională

În Camera Tradițională elementele autentice ale odăii românești sunt îmbinate armonios cu cele moderne. Vei regăsi modestia și simplitatea în care strămoșii noștri își trăiau zilele, presărată cu țesături lucrate cu grijă și atenție la detaliu, făcute să reziste testului timpului.

 

Fiecare element din casele tradiționale este justificat prin stilul de viață al gospodarului, prin tradițiile pe care le respectă și prin relația cu natura. Acest sălaș este un loc potrivit pentru boierul zilelor noastre care poate sta în tihnă și să se bucure de liniștea ce înconjoară acest loc de poveste.

IMG_4653-HDR.jpg
IMG_4631.jpg

Camera cu dichis

Camera cu Dichis este un loc unde simplitatea și frumosul sunt la ele acasă și devine o cameră de odihnă, strașnică pentru cei modești, dar care ascund în ei un strop de culoare de negăsit. 
 

O cameră realizată prin combinarea unor culori care, teoretic, nu au cum să se înțeleagă, dar dacă sunt așezate cum trebuie împreună, ne dăm seama că dau farmec acestei încăperi, căruia îi oferă o prospețime aparte. Un loc liniștit și aerisit în care gingășia are loc să respire și imaginația să crească.

bottom of page